FKGP logo

Szóvá teszem...

…a népörömöt. Micsoda energiák szabadultak fel a magyar focisikerek kapcsán! Ennyi boldog embert utcán, villamoson, buszon már nagyon régen láttunk. Negyven éve. Amikor még játszottak Alberték. Igaz, már ők is Puskásék árnyékában tették, de ők még igazi sikereket értek el, maga Albert 1977-ben még Európa legjobbja volt…

A német szövetségi kapitány mondta is: nagyon hosszú árnyéka van a magyar múltnak…Ő a labdarúgásra értette, de aki 60 65- évnél többet élt, tudja nagyon jól, hogy ez a magyar történelemre is mennyire igaz.

Akárhogy is nézegetjük a történelem oldalait, Mátyás király óta igazi magyar történelmi sikereket nem értünk el. Volt ellenben Mohács, volt 150 év török, majd osztrák, orosz, volt Trianon, volt szovjet „felszabadítás”, -56, végül a rendszerváltásnak nevezett gengszterváltás, vagy módszerváltás… s még mindig várjuk a jobb időket.

Főleg külföldön gyalázzák (nyugati liberálisok) a magyar kormányfőt, de az időnkénti karakán kiállások mellette szólnak. Kell minden népnek, hogy határozott arcot mutasson. Igenis, ezen a szinten is szükség van egészséges vagányságra.

A mai világban sokminden sikeresnek számító eredményt lehet relativizálni, leszólni, lekicsinyelni. Ez lehet gazdasági, vagy politikai siker, akármi. Egyet nem lehet: a sportsikert. A gól az gól, a jó időeredmény az aranyéremhez vezet, a hatásuk pedig sem pénzzel, sem semmiféle mutatóval ki nem mutatható. A siker a léleképítés legfontosabb építőanyaga. Jó döntés volt a sportba sok pénzt fektetni, jó döntés volt a belterjes szakemberek közé friss szemléletet hozni.

Ezekben a napokban egy nép örömindexe, boldogság GDP-je közelít a csúcshoz. Hajrá magyarok!!!

Hegedüs Péter 

2016-06-24

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?