FKGP logo

Szóvá teszem...

...Húsvét ünnepét. A kereszténység hitének alapját. Jézus Krisztus azzal, hogy a kereszten kínhalált halt, majd a halálát követő harmadik napon feltámadt, (később a mennybe ment) napjainkban milliárdot meghaladó százmilliók számára nyújt reménységet.
A szeretet követe volt, a türelmes szereteté. Nem kért, nem követelt magának semmit. Sem viszonzást, sem tiszteletet, semmiféle előjogot. Kért, javasolt, irányított. Jóságot, belátást, bölcsességet. Mai szóhasználattal élve szűk környezethez, tizekhez, jóesetben százakhoz szólt, mégis, az egész világon elterjedtek tanításai. A feltétel nélküli jóságnak nincs szüksége internetre, mégis terjedt, s terjed ma is.
Nekünk, mai követőknek az az egyik nagy feladatunk, hogy vigyázzunk  Húsvét ünnepére, a Feltámadás misztériumára, Jézus tanításaira. Mert bár a kereszténység világvallás, de a szeretet erejével terjed, nem pedig erőszakos hittérítéssel.
Gonosz erők viszont meg akarják változtatni Európa térképét a Közel Keletről származó muzulmánok erőszakos betelepítésével. Egy év előnyt kaptak, de mostanra Európa mintha már ébredezne. Rengeteg hátrányt okozott a német Angela Merkel hozzáállása, a felelőtlenül megengedő politika. 
Vigyáznunk kell, mert mi a hitünkhöz is, hazánk és Európa keresztény hagyományaihoz ragaszkodunk. 
Áldott, szép Húsvétot minden igaz magyar embernek!
                            Hegedüs Péter

2016-03-27

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?