FKGP logo

Szóvá teszem…a félelmet…

Szóvá teszem…

 …a félelmet…

Kell – e félnünk? A párizsi merényletek kapcsán nekünk magyaroknak, - illetve valamennyi Magyarországon élő országlakosnak - szerintem nem kell félni, - viszont tartanunk kell.

Mit is jelent ez, mi az eredője ennek az álláspontnak?

Magyarország nem volt célországa a migránsáradatnak, s nem bombázunk sehol semmit, senkit.

Ugyanakkor a magyar kormány egy határozott „mozdulattal” lezárta a határt a muzulmán-áradat előtt. Ezt azért fölírták nekünk valahol a rovásunkra.  Tekintettel ugyanis arra, hogy az iszlám hódító vallás, ha bárki azt hinné egyetlen pillanatig is, hogy e vallás gyakorlói integrálhatók, az nem kicsit téved.

A magunk szempontjából nem kellene törődnünk azzal, hogy Angela Merkelnek milyen mértékben ment el a józan esze, vagy hogy  zsarolják, nem zsarolják, mert mondják, ez Németország belügye.

De nem az. Valamikor, még az első világháború idején a Bécset is megjárt öregjeink így beszéltek hazatérve…”…micsoda nagy falu Bécs „…”. A közlekedés és az internet, a mobiltelefonok révén a távolságok kicsik lettek, lassan ott tartunk, hogy Európa egy „nagy falu”. Mindenesetre egy kb. 500 milliós piac, s ezért a piacért  dolgozik az Egyesült Államok.

Miközben álságos módon a magyarországi (egyébként tényleges meglévő) korrupció ellen „harcolnak”, Angela Merkel, Juncker, és a többi európai vezető már „zsebben van”, a szabadkereskedelmi egyezmény aláírásáig fokozzák a nyomást. Nekik a migránsáradat jól jön, Európa egy arcnélküli fogyasztói masszához lesz hasonlítható.

Európa a tét, a nemzetállamok Európáját nem akarják. Mi viszont csak ebben tudjuk elképzelni a magunk, gyerekeink, unokáink jövőjét. Nekünk magyaroknak Amerika felfedezésekor már ilyen királyunk volt, mint Mátyás, akinek az apja Hunyadi János a mai migránsok elődeit verte ki Európából, ahol csak tudta.

A párizsi robbantások kapcsán messze szállnak a gondolatok. Lehet szeretni vagy nem szeretni a magyar miniszterelnököt, Magyarország védelmét jól megszervezték, helyesen döntött. Ez nem politikai kérdés. Európa előbb utóbb (őt, illetve) minket fog követni.

Hegedüs Péter

2015-11-16

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?