FKGP logo

Kampányvideók – az első adag

A Policity.eu elemzése.

Péter üzeni: Ezt a videót csak imádni lehet, egyszerű, mint egy faék, és ártatlan, mint egy ma született bárány.

A nyitó kép már árulkodó. Helyszín egy kis állatfarm. Főszereplők egy kakas és egy sertés. Minimalista módon számok lebegnek be és hangalámondásosan héliumos hangon megszólal a kakas. (Itt a sertések hallgatnak.)  Párhuzamosan pedig a vidék ébresztő hangját hallhatjuk, sokkal hangosabban, mint a disznó röfögését. Több a kakas, és hangosabbak is. Orrunk előtt az üzenet: „Sok (lúd) kakas disznót győz”.

Lehet itt kampányolni Paks ellen és mellett, rezsicsökkentés ide vagy oda. Az FKGP döntött, ők a baromfi általános forgalmi adóját kívánják csökkenteni, vagy a sertés áfáját akarják megemelni. Sajna a konkrét üzenet nem nyilvánvaló. De egy biztos, újra egyenlőség lesz a félsertések és a baromfik közt. Ezt az üzenetet Hegedűs Péter pártelnök is összegzi nekünk, egy házfal előtt.

Már a kommentelők is megemlítik a technikai hiányosságokat: „Biztosan nem volt a comic sans-nál normálisabb betűtípus, meg a koszos falnál szebb háttér? Ráadásul a falon van a fókusz, nem a beszélő emberen, emellett alulexponált is a felvétel, és recés a betűk széle – valószínűleg úgy lett felkonvertáva HD felbontásra.”

A FKGP egy rétegpárt, de ők mégis a mindenkire általánosan vonatkozó áfa-kérdést tűzték a zászlójukra. Egyértelmű, hogy nyitnak más társadalmi bázisok felé is, nemcsak a földművesek pártja akarnak lenni. Ezért olyan kisfilmet raktak össze, ami bugyutaságával akar vírusvideó lenni. Eddig kicsivel többen, mint 14 ezren látták a videót. Megérte felbérelni az olcsó reklámok koronázatlan királyának, Klapka Györgynek a reklámcégét.

Értékelés:

- Minden szerepel a videóban, amit elvárhat az ember a kisgazdáktól, disznó, csirke, talán még egy traktort is elbírt volna a videó.
- A kampányüzenet egyértelmű, de a körítés snassz.
- A low budget-érzet nem indokolja feltétlen a kidolgozatlanságot.
- Az egyszerűségével akar vírus videó lenni, de nem hozza azt az addikciót, amit egy jó Vámház körút 9-es kisfilm. Ráadásul nem mozgatott meg még nagy tömegeket.

2014-03-31

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?