FKGP logo

Elvándorlás, munkaerőhiány, migráció, népszavazás

Elvándorlás, munkaerőhiány, migráció, népszavazás

 

1.

 

Mialatt az október 2-i népszavazásra készülünk: arra, hogy az ország népe választhassa meg, hogy kit fogadunk az országunkba, kikkel akarunk együtt élni, furcsa dolgok történnek.

 

Megszólal a Munkaadók és Gyáriparosok Országos szövetségének alelnöke, hogy 350.000 munkavállaló hiányzik a hazai munkaerőpiacról, akiket külföldi, harmadik országbeli munkavállalókkal kellene pótolni.

Ezt a tanulmányt Rolek Ferenc előterjesztette Varga Mihály miniszternek.

 

Nem! Nem gondoljuk, hogy ez a megoldás, ha nemzetben gondolkodunk.

 

Végre olyan fizetéseket kéne adni, hogy a kivándorolt honfitársaink hazatérjenek és az itthon maradóknak ne jusson eszébe, hogy ők is elmenjenek.

 

Ha idegeneket alkalmazunk a hiányzó munkakörökben, akkor az itthoniaknak a végső reménye is elszáll, hogy valaha normális fizetésük legyen és ők is el fognak menni. Mert még nem ment ám el mindenki. Még sokan bíznak abban, hogy itthon is jobbra fordulnak a dolgok. Versenyképes hiányfoglalkozások, szakmák képviselőiről van szó, akik kivárnak.

 

  

Elvándorlás, munkaerőhiány, migráció, népszavazás

 

2.

 

 

A „Gyere haza fiatal” akció is többet érdemel, mint aki itthon húzza az igát. A gyáriparosok és hasonló kaliberű emberek úgy biztosítják maguknak az extra jövedelmeket és életszínvonalat, hogy saját honfitársaikat zsákmányolják ki. Most is a haszon motiválja őket, mit törődnek ők más bajával. Az alkalmazottaikat, rabszolgaként kizsákmányolják, napi 12-16 órát dolgoztatva őket. Mindig a multik voltak a porondon e tekintetben, pedig a magyar vállalkozó sem különb. Sőt a nagyvállalkozó sem, pedig nekik már nem a talpon maradásért kell küzdeniük, amire oly szívesen hivatkoznak.

Igen, az állam jól megtámogatja őket, hogy munkahelyeket teremtsenek és minimálbérért dolgoztassák a honfitársaikat. Csakhogy a polgár nem így él, így a rabszolga él. Ma annyi idejük sincs a dolgozóknak, hogy két munkavégzés között regenerálódjanak. Régen még az igavonó állatra is nagyobb gondjuk volt a gazdáiknak, mert ki húzza az igát, ha nem lesznek?

Ők végzik el a hiányzó munkavállalók munkáját ugyanazért az egy bérért.

 

  

Elvándorlás, munkaerőhiány, migráció, népszavazás

 

3.

 

Pár éve egy magasan kvalifikált álláshelyre 100 jelentkező jutott és kemény verseny volt a kiválasztás során. Ma a munkáltatók egymás elől szipkázzák el a dolgozót, de fizetni, megfizetni az elvégzett munka méltányos árát nem akarják.

A munkavállalók egy része, a közmunkások egy része, nem képezhető tovább. Ez az a szint amire képesek, hiába szeretnénk belőlük különféle szakmunkásokat képezni.

Igen, de itt vannak a magasan képzett nyelveket beszélő középvezetői pozícióban levő honfitársaink, akik nem mentek külföldre.

Azt gondolják, hogy ők meg vannak fizetve?

Ötödéért dolgoznak, mint kint dolgozó kollégáik, hogy kitermeljék a tulajdonosok és a felső vezetés extraprofitját.

Mondják, hogy 10.000 ember hiányzik az informatikai területről. Megjelennek azért hazai statisztikák is , hogy egy ágazatban mennyi a minimum, mennyi az átlag és mennyi a maximum bér.

Ebben a hazai statisztikában egy informatikai projektvezető, aki kitermeli a hasznot, a vállán hordja a pénzügyi, szakmai felelősséget, a következő bérek szerepelnek : bruttó 850.000 a minimum, 950.000 az átlag és 1.100.000-1.200.000 között van a maximum.

De azt ne gondoljuk, hogy ezt megkapják! Még a minimumot sem. Angliában ugyanez egy magyarnak napi 500 font.

Hát nem csoda, hogy elmennek.

Ide pedig majd jönnek új honfoglalók, akiknek ez majd álomfizetés lesz a hazai keresetükhöz képest.

Ahogy a mieinknek is odakint egy álom fizetés amit kapnak, a hazaihoz képest.

Polgári berendezkedés valósul meg? Biztos? Nemzeti? Ha a nemzettel törődünk, akkor a társadalmi kérdéseket, összefüggéseket sürgősen rendbe kell tenni.

 


Elvándorlás, munkaerőhiány, migráció, népszavazás

 

4.

 

Képezünk, képezzük az embereket a nyugati világnak. Most nem az egészségügyiekről beszélünk, de például a balatoni strandokon már szakácshiány van.

Fizetni, pedig nem akarnak. A munkáért méltányos bér jár.

Micsoda ellentmondás, hogy a népszavazásra készülve, benyomni a kívülről jövő munkavállalók behozatalát.

Magyarországnak jólképzett szakemberei vannak csak meg kellett volna becsülni őket.

Még nem késő, lehetne korrigálni. De látjuk, nem ebben az irányban mennek a dolgok. A szégyen az, hogy a MGYOSZ nem a béremelésekben gondolkodik, hanem idegenekben, munkahely teremtő

támogatásokban, munkásszállásokban, utazási költségekben, stb.

Ahelyett, hogy a magyar emberek felemelésén munkálkodnának, idegenekben gondolkodnak, mert a profit mindenekelőtt.

Hát ők nem hazafiak.

Reméljük, a politikusok között még vannak hazafiak, akik népük, hazájuk felemelésén fognak munkálkodni.

Felháborodtunk azon, hogy az EU migránsonként egy magyar ember 40 évi munkabérével egyenlő büntetést róna ki az országunkra. Felháborodtunk, hogy egy migráns többet ér az EU-nak, mint a kelet-európai blokk felemelése.

A Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének javaslata mennyivel különb? Ez ugyanolyan felháborító.

Az Unió Szociális Chartájának 19 pontjából egy kimondja, hogy az elvégzett munkáért méltányos bér jár.

 

Vajon Magyarország kormányai miért nem írták még alá ezt a pontot ??!

2016-07-27

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?