FKGP logo

Deresre húztuk a minisztert!

Deresre húztuk a minisztert!

Április 17-én, 11 órakor megtartotta demonstrációját a Független Kisgazdapárt a budapesti Kossuth téren.

Hegedüs Péter elnök:

Tisztelt Barátaink!

Hatpontos követelést tartalmazó petíciót fogalmaztunk meg az ellehetetlenítésre ítélt hajdúsági gazdákkal, s nyújtottuk át együtt két héttel ezelőtt a minisztérium kabinetfőnökén keresztül a földművelésügyi miniszternek.
Tekintettel arra, hogy választ nem kaptunk, semmilyen megkeresésünkre nem reagált sem a miniszter úr, sem pedig egyetlen munkatársa, úgy döntöttünk, hogy nyilvános, jelképes elégtételt veszünk. 
Mi nem tudunk elégtétel gyanánt beruházásokat bedönteni, mi ezt az embert megszégyenítjük, mert még azt a fáradságot sem veszi, hogy ordító alkalmatlanságát legalább igyekezettel próbálná leplezni. Ilyenkor szokták mondani: megérthető, hogy nem mer szembenézni kínos kérdésekkel, de mi azt mondjuk, hogy nem érthető meg, mert ő egy miniszter, azaz magyarul szolga, közszolgaként a nép szolgája, - hivatalának minden pillanatában.
Amennyiben nem ezt teszi, botütést érdemel. Pontosan annyit, ahány fontos kérdését a hozzá tartozó közéletnek megválaszolatlanul hagyja.

Fazekas feküdjön föl a deresre!

Az első: miért nem válaszolt a petícióban megfogalmazott követelésekre? Közülük is a legfontosabbra: miért nem rendelt el moratóriumot a hajdúsági gazdák ügyének kivizsgálásáig?
A gazdák nevében: Üssed!

A második: az elmúlt hétvégén (április 11-én) Derecskén vadászházat avatott fel. Jöttének hírére odagyűltek a gazdák is, s némán arra vártak, hogy kimenjen hozzájuk, s szóba álljon velük. Bulizni elment, de a pórnéppel nem állt szóba!
A földönfutásra ítéltek nevében: Üssed!

A harmadik: a minisztérium egyik intézménye 410 millió forintot vesztett a Hungária Értékpapír Zrt. - nél a brókerbotrány során. Azóta kiderült, hogy a tárca gazdasági helyettes államtitkára minisztériumi állása előtt ott is dolgozott. Logikusan merül fel mindenkiben a kérdés: ez az ember még mindig a minisztérium alkalmazottja? Nem az lett volna korrekt, hogy együtt sétáljanak át a miniszterelnökhöz lemondó levelekkel a kézben? 
A kisbefektetők, és minden károsult nevében: Üssed!

A negyedik: Kockázatot tárt fel az Alkotmányvédelmi Hivatal a korábbi agrárattaséval, Kiss Szilárddal kapcsolatban, aki egy takarékszövetkezeti csaláson bukott meg. Milyen alapon vállal garanciát olyan személyért, akiről tudván tudja, hogy nemzetbiztonsági kockázat? Miért nem válaszol az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésekre?
Minden nemzetét féltő magyar és minden válasz nélkül hagyott újságíró nevében: Üssed!

Az ötödik: Fazekas! Ön nemcsak a minisztériumban idétlenkedik, hanem a magyar országgyűlésben is. A magyar földdel kapcsolatos aljasságsorozatot legutóbb azzal a galádsággal akarja tetézni, hogy 19-re lapot húzva képes beterjeszteni azt a törvényjavaslatot, hogy a természetvédelmi területeket a nemzeti Földalaphoz csatolják, s a földmutyi folytatódhasson. De Ön a magyar mezőgazdaság Benny Hilljeként képes volt önmagát leszavazni, majd magyarázkodni, hogy mellényúlt.
Minden magyar földért aggódó nevében: Üssed!

A hatodik: Ön sokáig Karcag polgámestere volt, jelenleg is országgyűlési képviselője annak a körzetnek. Milyen kapcsolata van Önnek a választóival, ha arról sem volt tudomása, hogy egy gazember csapat a fél választókerületének pénztárcáját megcsapolta?
Ön büszke arra, hogy kun. Hát igen. Kun. És mediátor. Ön egy igazi Kun-mediátor. Nem furcsa, hogy akiért kiállt, Kiss Szilárd a pénzen bukott meg. Beosztottja a Hungária Zrt.-től jövet lehetett partner 410 milliós veszteség statisztálásához. Most pedig fatornyos hazájában, Karcagon is pénzügyi csalást lepleztek le.
Nem sok ez a pénzügyi svindli Ön körül ?
Minden pénze után futó karcagi nevében: Üssed!

2015-04-17

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?