FKGP logo

Bemutatkozik Járvás István

www.berenycafe.hu | Bemutatjuk a jelölteket: az országgyűlési választás előtt a jászsági választókerület 15 jelöltjének lehetőséget biztosítottunk programjuk bemutatására. A lehetőséggel tizenhárman éltek, bemutatkozó írásaikat a Város/Pártok rovatunkban közöljük.


Járvás István
Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párt

Jászapátin születtem 1953. február 16-án, régi jászsági redemptus család leszármazottjaként. Erre az ősi hagyományra ma is büszke vagyok. Nagyszüleim és szüleim is mezőgazdaságból éltek, így adódott az életcél, hogy én is a mezőgazdaságban dolgozom. Nős vagyok, családban élek, három felnőtt, egyetemet végzett gyermek apjaként.

1992-ben nagy családi vállalkozást alapítottam, Társas Szövetkezet névvel, amelynek a mai napig a vezetője vagyok. 2000-ben megalapítottam a ma már szűk családi vállalkozásként működő JÁSZ- TU-RA Kft-t, amely ma a Jászapáti tanyavilág épített értékeinek megörökítésén dolgozik.

1993-ban három párt keresett meg, annak érdekében, hogy legyek a képviselő jelöltjük, én akkor a Fideszt választottam a Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párttal szemben. 1998-tól három cikluson át országgyűlési képviselő voltam. A három ciklusból 2002-ben egyéni mandátumot nyertem a Jászapáti választó körzetben. Húsz évvel később 2013-ban ismét megkerestek a Független Kisgazdapárt részéről, hogy vállaljam el a jászberényi választókörzet képviselő-jelöltségét.

A rendszerváltás utáni időszak számtalan olyan megoldatlan kérdést vet fel, amire választ kell adni, ezért szükség van a Nemzeti Újjászületési Programra. Független, erős Magyarország nem létezhet magabiztos, magyarságukra, történelmi multájára büszke állampolgárok nélkül. Történelmi gyökereiktől megfosztott nemzet legfeljebb csak társaság lehet, Köztársaság! A Független Kisgazdapárt a nemzet számára megfontolásra ajánlja, hogy az új Alaptörvény preambulumában is a jogi folytonosság alapját képező ezer éves szimbólumunkat a Magyar Szent Koronát helyezzük vissza államformánk fundamentumába.

Magyarország már 10. éve tagja az Európai Uniónak. Saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy kezelték és kezelik hazánkat, mint tagországot. Légy a hazád gazdája ezért az FKgP a hagyományos értékek – vallás, család, nemzet – védelmében az Európai Uniót kizárólag az önálló Európai Nemzetállamok szövetségének tudja csak elfogadni. Határozottan elutasítjuk az uniós elit egyre agresszívabb törekvéseit egy központosított „szuperállam” megteremtésére. Amellyel totálisan elveszítenénk hazánk politikai berendezkedését a gazdaság, a szociális juttatások, az energiaellátás az adók és pénzügyek feletti ellenőrzésünket.

Ezért hisszük és hirdetjük II. János Pál pápa gondolatát: „a családoknak joga van a fizikai, társadalmi, politikai és gazdasági biztonsághoz, főleg a szegények és betegek esetében.”

Gazdálkodóként azt tudom magamról elmondani, hogy mindig szűkebb hazám, a Jászság gazdája voltam, vagyok és a jövőben is az leszek.


2014-04-03

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?