FKGP logo

Az FKgP újra választható

www.kettorony.hu |Ez volt talán az a legfontosabb üzenet, amellyel a párt elnöke Abonyba érkezett március 26-án. Az Inkubátorházban tartott lakossági fórumon Cseriné Demeter Bernadett, a választókerület kisgazda jelöltje látta vendégül Hegedüs Pétert. 

12 év után újraválasztható a Független Kisgazda- Földmunkás-és Polgári Párt. A mélységből kapaszkodtunk fel ismét idáig – jelentette be Hegedüs Péter, az FKgP elnöke Abonyban is. Elmondta, hogy az ő személyes kőkemény akarata, valamint egy megfelelni vágyás vezérelte a párt feltámasztásában. 

Az édesanyám a kisgazda párt tagja volt és láttam, mennyire megviselte annak veszélye, hogy ez a történelmi párt a politikai süllyesztőbe kerülhet – mondta el szűk körű abonyi hallgatóságának Hegedüs, hozzátéve, hogy nem csak a civil kurázsi ébredt fel benne, hanem azok a szervezési és vezetési ismeretek is, amelyeket tanult. 

Ezeket ültette át gyakorlatba, amikor úgy döntött, hogy felkarolja a pártot. Ennek azonban Hegedüs Péter szerint nagyon sokan feküdtek keresztbe. hatalmas indulatok és nagy nyerészkedési vágyakozás vezérelte az ellenlábasokat, akiket az egymilliárd forintnál is többet érő székház megkaparintása vezérelt –árulta el a kulisszatitkokat a pártelnök. Erkölcsileg, szervezetileg és anyagilag romhalmazzá vált az egyetlen történelmi gyökerekkel rendelkező magyar párt. 

Máshová átigazolt janicsárok, szalonkisgazdák marcangolták, ahol csak tudták. Ezért 2002, az összeomlás éve után a süllyedés, majd a zuhanás évei következtek, egészen 2005-ig. Ezt követően aztán egy maroknyi csapat évekig tartó szisztematikus munkával mégis el tudta érni, hogy 2013-ban zászlót tudtak bontani. 

Szervezetileg regenerálódott, erkölcsileg megújult, anyagilag rendeződött az FKgP és alkalmas a választáson való indulásra –mondta Hegedüs Péter. A Pest megyei 12. választókerületben Cseriné Demeter Bernadettre talált rá a párszervezés. Az abonyiak képviseletére is vállalkozó ceglédi háziasszony 1973-ban született. Mérlegképes könyvelő, igazgatási ügyintéző, okleveles grafológus képzettséggel rendelkezik. Nem ő választotta a pártot, hanem „rátaláltak” – mondta el a fórumon. Számára a tiszta szív a legelső szempont, utána jöhet a szakértelem és a józan ész. Szerinte az FKgP hagyja, hogy így politizáljon, amennyiben megválasztják. Úgy érezte, hogy nem mondhat nemet a megkeresésre. 

Ezek után érdeklődtem és megismerkedtem az FKgP történetével és felfedezte az ország és a párt történelme közötti egyenes arányosságot. Amikor a kisgazdapárt eszméi szerint vezették az országot, akkor hazánk gazdasági helyzete, kereskedelme virágzott és egység volt. A kisgazdapárt mindig nemzet és sorsmentő szerepet kapott és most is ez a küldetés vár rá – fejtette ki Cseriné. Elmondta, hogy az FKgP által képviseltek közül ő maga „polgárként” vált a párt szimpatizánsává és jelöltjévé. Egyszerű, dolgozó nőként, feleségként, édesanyaként, háziasszonyként, édesanyja gyermekeként őrzi a család egységét és szentségét – vallott önmagáról a jelölt. Azt is hozzátette, hogy ő maga nem földmunkás, viszont dolgozott Cegléden mezőgazdasági cégnél és ismer sok abonyi gazdát is. Őket is szeretném megszólítani, hogy „tiszta szívvel” és szakmai tapasztalatukkal segíteni tudjanak mindannyiunknak. Céljai között megemlítette, hogy a természetes alapanyagokból előállított termékek nagyobb teret nyerjenek s a fogyasztók asztalára kerülhessenek. 

Cseriné Demeter Bernadett szerint tenni kell a változásért. Egy új világot szeretne, ahol erkölcsi alap a tisztesség, a becsület, az őszinteség, a feltétel nélküli szeretet, az érdek nélküli szeretet, az érdek nélküli segítség, a család egysége, egymás, Isten és a haza tisztelete, szeretet, ezért is vállalja a megmérettetést a szavazók előtt Abonyban is az április 6-i választáson.

 

- Cikk: Gedei Gábor/Abonyi Két Torony Magazin -

- Fotó: Temesközy Tamás/Kéttorony.hu -

2014-04-02

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?