FKGP logo

Abony vendégei voltunk

www.miabonyunk.hu | Március 26-án Abony vendége volt Hegedüs Péter, a Független Kisgazda- , Földmunkás –és Polgári Párt elnöke. Az Inkubátor házban közösen tartottak lakossági fórumot körzetünk FKgP-s jelöltjével, Cseriné Demeter Bernadettel.

Az elnök elmondta, hogy történelmi esély van arra, hogy 12 év után ismét parlamenti párt lehessen az FKgP. „ A párt nagy mélységből kapaszkodott fel ismét, mely személyem részéről is kőkemény akaratot követelt meg. Édesanyám volt kisgazda, tehát a mostani tevékenységem nem csak úgynevezett civil kurázsi. Az újraszervezés során sokan „keresztbe feküdtek„ sokakat az indulatok és a nyerészkedni vágyás vezérelt. A több, mint egymilliárd forintos székházunkra sokaknak fájt a foga, vannak akiknek a pénz az istenük. Én másképp látom a világot, számomra mindennek eszmei üzenete van, a hármas egység a legfontosabb: Isten, Haza, Család. Ez a kisgazda szentháromság. 

Mi kiszámítható életet szeretnénk kínálni, mely szilárd erkölcsi alapokon nyugszik. Hitre és kapaszkodókra van szükség.„ – mondta Hegedüs Péter, majd néhány fontos elemet ismertetett a párt programjából.

Megtudhattuk, hogy céljuk az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának 5 %-ra mérséklése. Az ÁFA-t jelenlegi formájában az USA mintájára el is törölnék. Csak egyetlen állomáson kellene a forgalmi adót befizetni, a köztes állomásokon nem, így sokkal átláthatóbbá válna a rendszer. A fiatalokkal kapcsolatban az elnök kijelentette, hogy tény, hogy közel 300 ezer fiatal hagyta el az országot, hogy külföldön dolgozhassanak. Már magyar kolóniák is kialakultak, így például Bristolban is van negyed, ahol méltatlan körülmények közt élnek a magyar fiatalok. A földtörvény Hegedüs Péter szerint nem más, mint „ nettó hazaárulás„. Az alkotmányban is rögzített volt korábban, hogy a magyar föld, vízkészlet, erdő, a magyar nemzet tulajdona, most helyette az van benne, hogy a „nemzeti örökség része „. Itt az FkgP elnöke angol mintát javasolna, mert ott az van az alkotmányban, hogy a „ korona része „ a termőföld. „ Elemi érdekünk, hogy meg tudjuk védeni a magyar földet, demonstrációt is szervezünk, mert május 1-től bárki által adható és vehető lesz a magyar föld!„- jelentette ki Hegedüs Péter.

A kisgazdák támogatnák a főállású anyaságot, azt, hogy a gyermekekkel otthon eltöltött idő számíthasson bele a nyugdíjba. „A rezsicsökkentés hülyeség! Nem rezsicsökkentés, hanem jövedelememelés kell. A lenne a fontos, hogy mindenki kiszámítható életet tudjon élni, legyen megfelelő nyugdíja, tudja tervezni a saját, a gyermekei és unokái életét is. Ellene vagyok a diákhitelnek, ez egy német minta, német jövedelmi viszonyok nélkül. Szükséges lenne, hogy az állam konszolidálná a diákhiteleket, annyi diákhitel lehet kint, amennyi egy átlagos bank konszolidációjának az összege. A devizahitelek egyszeri konszolidációjára lenne szükség, sokan vannak, akik már a tőkerészt régen visszafizették. Felvettek 10 milliót, visszafizettek már 13-at, de még mindig van 15 milliós tartozásuk. Az állam hagyta a bankokat elszemtelenedni. A bankadót a bank a lakosokon behajtja, tudomásul kell venni, hogy olyan bank nincs, amely jótékonysági intézményként működik. Ez szörnyű: Most süt a nap. Ki lehet már lakoltatni azokat, akiket az állam hagyott eladósítani? Abonyban vagyunk, az FKgP a vidék pártja, hiszem és tudom, hogy a vidék felemelkedése nélkül nincsen az országnak felemelkedési esélye sem! A vas és acél országa lettünk ismét. Trabanton kívül már minden gépkocsit gyártunk szinte. „

Hegedüs Péter elnök mondandóját a helyi jelölt, Cseriné Demeter Bernadett is kiegészítette, és az érdeklődök kötetlen beszélgetés keretében kaphattak kérdéseikre mindenre kiterjedő választ mindkettőjüktől.

2014-04-01

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?