FKGP logo

A történelem minket igazol!

A Mandiner.hu-n megjelent interjú Hegedüs Péterrel, a Független Kisgazdapárt elnökével.


.

Újra helyük van a Parlamentben?

A történelem minket igazol, hiszen történelmi léptékkel mérve is nagy sikerek állnak a hátunk mögött — az ország főterén e pillanatban a négy egész alakos szoborral ábrázolt történelmi alak közül kettő kisgazda politikus (alapítónkra, Nagyatádi Szabó Istvánra, és Kovács Béla főtitkárra gondolok) — a magyar országgyűlésben most mások ülnek a mi helyünkön…

Ha elfoglalhatják a helyüket ott benn is, mi lesz a legfontosabb tennivalójuk?

A legalapvetőbb célkitűzésünk a magyar föld védelme: olyan földtörvényre van szükség, még hozzá haladéktalanul, ami valóban garantálja, hogy az csak magyar tulajdonban lehessen. Mi a helyzet most? Az érvényben lévő földtörvény az EU tagállamokban élőket nem tekinti külföldinek, tehát amikor kiköti, hogy külföldi nem vásárolhat magyar földet, ezzel gyakorlatilag megengedi, hogy a magyarokon kívül még 502 millióan vásárolhassanak — és ez csak egy kiragadott példa… Mi a vidék pártja vagyunk, a föld védelme elemi kötelességünk.


Van-e üzenete a Független Kisgazdapártnak a városlakók számára is?


Ha rendbe hozzuk a magyar föld ügyét, megerősítjük a magyar mezőgazdaságot, és visszaállítjuk azt a feldolgozóipart, amely a legjobb minőségű, friss, egészséges, helyben termelt magyar élelmiszerrel látja el a lakosságot, a városlakók életét is jobbá teszi. De számos további problémára is kész megoldásaink vannak, amelyek nem csak a vidéken élők vállát nyomják: a devizahiteleseket például többek között azzal segítenénk első intézkedésként, hogy a kilakoltatási moratóriumot befagyasztanánk az utolsó devizahitel kivezetéséig. Szeretnénk elérni, hogy a fiatalok a tanulmányi eredményeiktől függően, akár ingyen is tanulhassanak a felsőoktatásban, a fiatal házasoknak szociális bérlakásokat, a kezdő vállalkozóknak az első évben adó- és járulékmentességet biztosítanánk.

Ezek igazán nemes kezdeményezések, de mi a helyzet a többi, szociálisan érzékeny réteggel, a nyugdíjasokkal, a nagycsaládosokkal?


Ahogy pártunk jelmondata száz év óta hirdeti: „Isten, Haza, Család”, így természetesen a nők, a gyerekek és az idősek is kiemelt figyelmet kapnának: a többgyermekes nők számára a főfoglalkozású anyaságot, az életüket veszélyeztető tűzoltók, bányászok számára a nyugdíj korkedvezmény, illetve az összes nyugdíjas számára a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaállítását szorgalmazzuk.

Milyen gazdaságpolitikával teremtenék elő mindennek a fedezetét?


Igazságosabb adózással óriási előrelépést tudunk tenni, hiszen a kis- és középvállalkozások, melyek a gazdaság derékhadát adják, ma olyan szabályok között működnek, melyek maradéktalan betartása a biztos csődöt jelentené a számukra — így a szürkegazdaságba kényszerül gyakorlatilag az egész szektor! A jelenlegi ÁFA-rendszert például gyökeresen megváltoztatnánk úgy, hogy a gazdasági folyamatok kezdőpontján keletkező forgalmi adót csak azok végpontjain kelljen/lehessen fizetni/visszaigényelni. Ha a demokrácia vezető országában, az USA-ban így működik, itt miért ne működhetne? Meggyőződésünk, hogy a vidék a nemzet utolsó menedéke, így az őstermelők, a mezőgazdaságból élők élet- és munkakörülményeinek javítása óriási tartalékokat mozgósíthat!

Nyilván sok mindenről tudna még beszélni, most mégis arra kérem, hogy foglalná össze, mi a Független Kisgazdapárt célja?

A célunk egy, a legnagyobb ellenfelünk a közömbösség. Aki ránk szavaz, sikeres múltú pártra adja voksát, vagyis: sikeres jövőre szavaz!

2014-04-02

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?