FKGP logo

A Független Kisgazdapárt állásfoglalása

A Független Kisgazdapárt állásfoglalása

az ukrán helyzetről

Előzmény: Tegnap az amerikai szenátus 348-48 arányban felhatalmazta Obama elnököt, hogy emberi élet kioltására is alkalmas fegyvereket küldhessen Ukrajnába, a szakadárok elleni harc eredményesebbé tételére, - azzal az indokkal, hogy a minszki megállapodás egyelőre nem eredményes.

A tények:

-    Magyarország a NATO tagja, kötelezettségekkel.

-    A mai Ukrajna területén Kárpátalján 200.000 fős magyar kisebbség él, akiknek életét, mindennapjait megkeseríti, szélsőséges kiszolgáltatottságuk miatt jövőjét ellehetetleníti az ukrán – orosz véres háború.

-    Kelet-Ukrajnából már egymillióra teszik azok számát, akik elhagyták otthonaikat, az ország másik felén élőket - a magyar kisebbséget is beleértve - pedig a besorozás réme (ami sok esetben  egyenlő a  biztos halállal) és az állandó nélkülözés várja.

 

A Független Kisgazdapárt határozott nemet mond az amerikai szándékra, a konfliktus békés, tárgyalásos úton való megoldásával értünk egyet. Senkinek nem lehet érdeke a fegyveres harc szítása.

 

Megalkuvás nélkül követeljük az európai közösséghez tartozni kívánó Ukrajnától, hogy teljes önrendelkezést biztosítson a kárpátaljai magyarságnak, a vezetés ne sorozza be akaratuk ellenére a magyar honfitársainkat!

Teljes autonómiát akarunk Kárpátalján!

Követeljük a magyar kormánytól, hogy amikor Ukrajna felvételére sor kerülne az EU-ba, - éljen vétójogával. Ukrajna kárpátaljai autonómiával tag lehet, anélkül: NEM!

Ne legyen lekvár a magyar kormány, mint Románia, vagy Szerbia esetében!

 

Ez az egyetlen, amit honfitársaink védelmének vonatkozásában garanciaként elfogadhatunk! Az autonómia – mint ahogy számos európai példa mutatja – tökéletesen illeszkedik az európai értékek közé, biztosítja a kisebbségeket kollektív jogaik gyakorlásában! Bármi más megoldás félmegoldás, mi pedig nem hiszünk a szép szavaknak és a látszat-megoldásoknak!

FKgP- Összetartozunk!!!


2015-03-24

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?