FKGP logo

A Független Kisgazdapárt állásfoglalása: Határozott NEM

A Független Kisgazdapárt állásfoglalása:

Határozott NEM

Magyarország katonai szerepvállalására az Iszlám Állam elleni háborúban

Előzmény:

Az Egyesült Államok felkérte Magyarországot, hogy járuljon hozzá az Iszlám Állam elleni katonai akcióhoz, mert májusban átfogó támadást akarnak indítani a legnagyobb iraki város, Moszul visszaszerzéséért 62 ország részvételével.

A magyar kormány kész kiküldeni 100 magyar katonát Irakba, a kurdisztáni fővárosba „objektumok őrzésére,”, ahol a kurd harcosok, a pesmergák kiképzése folyik, holland-olasz-brit-német-amerikai-norvég közreműködéssel. (A kurd fővárosban Erbilben nemrég magyar főkonzulátus nyílt, Kurdisztánban a MOL-csoport olajat termel)

A magyarokra szánt feladatkör a legfrissebb hírek szerint immár a „kiképzők mozgásának” biztosítására is kiterjed. A magyar misszió mandátuma 2017. december 31-ig tartana.

A magyar katonai részvételről az Országgyűlés dönthet, melyhez kétharmados többség szükséges.


A Független Kisgazdapárt állásfoglalása:

Határozott nemmel utasítjuk el hazánk katonai részvételét az Iszlám Állam elleni háborúban, kizárólag a humanitárius segítségnyújtást támogatjuk.

Az aktív, katonai részvételt azért ellenezzük, mert a háborút irányítók és a politikai döntéshozók a kezdetektől nem rendelkeznek a térségre, régióra vonatkozó kulturális és civilizációs háttérismeretekkel.

A szunnita arab világ társadalmát Tunéziától és Líbiától Egyiptomon át Szíriáig és Irakig vallási, törzsi, nemzetségi, klán és családi kötelékek évezredes hálózata szövi át. Ezek figyelmen kívül hagyása vezetett a jelenlegi helyzethez: a nyugat által autokratikusnak kikiáltott rendszerek megbuktatása után, a hosszú kaotikus átmenettel terror, polgárháború (Szíria), vallásháború (szunnita-síita-keresztény), törzsi háborúk (Líbia) pusztítják az ártatlan polgári lakosságot. Az Iszlám Állam szunnita tagja kegyetlen vallásháborút, népirtást folytatnak, „szent következetességgel” pusztítanak mindenkit és mindent, aki és ami nem felel meg az iszlám általuk értelmezett előírásainak.

Katonai szakértők szerint a világ leggazdagabb (olajkereskedelem, illegális műkincs-kereskedelem révén) terrorszervezete, az Iszlám Állam ellen már „kevés” az eddig is alkalmazott légibombázás, szükség van szárazföldi hadműveletekre is.

Ne kényszerítsenek magyar katonákat arra, hogy a végrendeletük a felszerelésük része legyen!!!

2015-03-20

Kisgazda hírek

További hírek

Gazdaság
Belföld
Pályázatok
Határon Túl
Hungarikum
Külföld
Elnöki jegyzet

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

 
óra
 
naptár
«   2017 Március   »
HKSZCSPSZV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Önök szerint
Egyetért-e Ön azzal hogy Európai Uniós népszavazással az európai emberek döntsenek a kvóta rendszerről?