2017.11.09.

A Független Kisgazdapárt mai sajtótájékoztatójának kivonata az alábbiak:
Veszélyben az alapvető élelmiszerellátás Magyarországon. Tojás hiány fenyeget. Tojás ára akár ötszörösére is felmehet – Paulina László országos alelnök.
 
Egy milliárd tojás hiányzik a magyar piacról. Mivel a belföldi termeltetés nincs megoldva, ezért csak külföldről, import útján lehetne pótolni a hiányt. De ott is hiány van, a nyári madárinfluenza és a fipronil mérgezés miatt.  Az agrártárca és a NAK semmit nem tett, semmilyen intézkedést nem foganatosított a várható népélelmezési hiány megoldására. A Független Kisgazdapárt azonnali export stop bevezetését követeli, mert a kereskedők külföldre viszik a tojást ahol busás haszonnal, akár 150 forintért is el tudja adni, a termelőtől 25 forintért megvett tojást.
Ez a mostani helyzet is azt indokolja, hogy az élelmiszer biztonság érdekében a világhírű magyar állatorvoslás személyi állományát meg kell erősíteni, kellő anyagi elismerésben kell részesíteni, és a NÉBIH hatáskörét ki kell szélesíteni.
 
NAK választás után. Nincs valódi érdekképviselete a mezőgazdaságban élőknek. A kötelező tagdíjat fizető tagság 87%-a lábbal szavazott. Nem ment el a szavazni, ezzel tiltakozott a valódi érdekképviselet hiánya miatt – Paulina László országos alelnök.
 
Jakab István a MAGOSZ elnöke valótlant állít akkor, amikor azt mondja, hogy a gazdatársadalom érdekeit soha nem képviselték olyan jól, mint most ők. Ezzel szemben a valóság az, hogy a NAK választáson a 360 954 kötelező tagsággal rendelkező tag közül összesen 315 398 fő el sem ment szavazni, a leadott szavazatok közül 40 252 szavazott a MAGOSZ-ra, amely csak 11,1%.
Ez a választás is azt mutatja, hogy a mezőgazdaság egészének jelenleg nincs érdekképviselete. A jelenlegi kialakult helyzetet a mezőgazdaságban részt vevők nem fogadják el. A Független Kisgazdapárt valódi érdekképviseletet fog nyújtani a mezőgazdaság minden résztvevője számára.
 
Magánszemélyek fizetésénél és nyugdíjánál a banki költségek eltörlése – Márkus János országos főtitkár.
 
Ma a munkavállalók és a nyugdíjasok jelentős része banki utalással kapja meg havi fizetését, nyugdíját. A bankok jelentős haszonra tesznek szert akkor, amikor valaki használni szeretné a pénzét, fizetne vele, mert azon nyomban a bank, kezelési költséget számol fel, így a fizetés és a nyugdíj kevesebb lesz a korábban kapottnál.  
A Független Kisgazdapárt a fizetések és a nyugdíjak esetében a banki kezelési költség azonnali eltörlését kezdeményezi! 

Comments are closed.