Közélet

  1. Mi a párt javaslata a devizahitelesek valódi megsegítésére?

 

Ma az egyik legégetőbb társadalmi probléma a devizahitelesek reménytelen helyzete. A politika ez idáig nem segített a több százezer emberen. Az FKgP szerint az egyetlen megoldás, ha a hiteleket a felvételkori árfolyamon fizetik vissza az adósok. A devizahitel egy hibás pénzügyi termék volt, amit bevezetésekor a PSZÁF-nak, mint pénzügyi felügyeleti hatóságnak jeleznie és tiltania kellett volna. Ezt nem tette meg, ezért az állam felelős. Az adósok hitelüket forintban kapták, svájci franknak hírét sem látták.

 

2. Mi a párt álláspontja a Nemzeti Dohányboltokkal kapcsolatban?

Miután a trafiktörvény a beharangozott célját, a dohánytermékek fogyasztásának csökkenését nem érte el, a dohányárusítás monopolizált helyzetét felszámoljuk, és azt minden kereskedelmi és vendéglátó egység számára lehetővé tesszük.

3. Miért van szükség állami telekommunikációs cégre a párt szerint?

Elfogadhatatlannak tartjuk a mobil szolgáltatók vidéki szolgáltatásait. Az ország mobiltelefon-hálózat lefedettsége vidéken közel sem kielégítő. Vannak olyan tájai az országnak, ahol alig van, vagy egyszerűen nincs térerő. Ezzel összefüggésben a mobilinternet szolgáltatás színvonala is rossz. Amennyiben a szolgáltatók nem hajlandók XXI. századi minőségű szolgáltatást nyújtani vidéken is, elfogadható áron, abban az esetben a párt létrehoz egy állami telekommunikációs céget.  

4. Mi a párt javaslata, hogy ismét legyen szurkoló a futballstadionokban?

Eltöröljük a szurkolói kártyához kötött belépőjegy vásárlást. Az egyéni azonosításra a személyi igazolvány az elfogadott, más nem. Visszaadjuk a szurkolóknak a csapatukat.

5. Eltöröljük a parkolási díjat!

A városokban a személyautós forgalom csökkentése és egyéb városi érdekek miatt bevezették a parkolási díjat. Mára a fennkölt célok helyett a befolyt pénz magánzsebekbe kerül. Megszüntetjük a parkolási díjat.

Comments are closed.