Társadalom

  1. A pártnak mi a javaslata a nyugdíjak rendezésére?

 

A pártunk minden tagja megbecsülését, tiszteletét és köszönetét fejezi ki minden nyugdíjasnak. Az ő munkájuk tette lehetővé, hogy országunk fejlődjön és gyarapodjon. Ma Magyarországon igazságtalan nyugdíjrendszer működik. Vannak kiemelt magas nyugdíjak és tömegével megalázó kis nyugdíjak. A nyugdíjaknak a munkában eltöltött időt kell elsősorban preferálnia, nem csak a beosztásból eredő jövedelem-különbséget. Egy adott munkakör társadalmi hasznosságát az aktív korban kapott jövedelemmel differenciáljuk. Legfontosabb feladatunk a jelenlegi igazságtalan rendszer módosítása. Az FKgP a nyugdíjemelést nem százalékos mértékben, hanem nominálisan, forintban határozza meg. Ebben az esetben például 50 000 forintos nyugdíjemelés a magas nyugdíjat kapóknál 0,5 – 1%-os emelést, míg a rászoruló kisnyugdíjasoknál ennek a sokszorosát is jelenti.

 

 

  1. Mi a párt véleménye a nyugdíjkedvezmények korábbi megszüntetéséről?

A rendőrök, tűzoltók, katonák nyugdíjkedvezményét visszaállítjuk, hiszen ők munkájuk során a köz érdekében életüket veszélyeztetik. Megérdemlik és jár nekik a nyugdíjkedvezmény.

 

  • Hogyan változtatná meg a párt a nyugdíjkorhatárt?

40 év aktív idő eltöltése az alapnyugdíj korhatár. Ebbe az időbe beleszámít a szakirányú középiskola, egyetem és főiskolai alapidő. Nyugdíj időkedvezményre jogosult lehet az az anya, akinek gyermeke Magyarországon adót fizet, első gyermek után 1 év, második gyermek után +2 év, harmadik gyermek után +2 év, tehát három gyermek után 5 év korkedvezmény jár.

 

  1. Hogyan képzeli el a párt a gyermekvállalás támogatását?

 

Gyermekeink biztosítják jövőnket. Ezért a gyermekvállalást támogatni kell. Gyermeket vállaló családoknál lehetőséget adunk a várandós nők szükségleteit kielégítő termékek: kismama ruhák, vitaminok, stb; a gyermekváráshoz szükséges eszközök, bútorok, stb; csecsemő- és kisgyermek ruházat, tisztasági eszközök, tápszerek, pelenka stb;  ÁFA-jának visszaigénylésére.

 

 

  1. A párt mivel kívánja csökkenteni a háztartási kiadásokat?

 

Bevezetjük az átlagrezsi fogalmát. Az átlagrezsi a lakás, ház nagyságából és a lakásban, házban élők számából kiszámításra kerül. Az így kiszámított átlagrezsi mértékéig kimagasló támogatással, jóval a piaci ár alatt hozzájutnak a víz-, csatorna-, villany-, szemétszállítás, gáz- és fűtésszolgáltatáshoz.

 

 

  1. A párt miért tartja fontosnak egyes hivatások támogatását?

 

Vannak olyan munkahelyek, melyekben dolgozók a társadalom életminőségének javítása érdekében tevékenykednek. Létrehozzuk a „Kiemelt hivatás” besorolást . A „Kiemelt hivatás” besorolásba  tartozó végzettségeknél a munkavállalói járulékokat eltöröljük, így a jelenlegi bruttó bér ezeknél a munkavállalóknál a hazavihető nettó bér lesz.  Az orvosi és az ápolói munka, hivatás. Sajnos ma ők nem megbecsült tagjai a társadalomnak. Óriási az elvándorlás és a munkaerőhiány az egészségügyben. Az orvosi és ápolói hivatás lesz az első két olyan hivatás, melyeket a Kiemelt hivatás besorolásba emeljük.

Comments are closed.