Vállalkozás fejlesztés

  1. Mit tesz a párt annak érdekében, hogy a magyar KKV szektor fejlődjön?

A magyar KKV szektor haldoklik. Az óriás cégek a kormány által biztosított egyedi támogatások révén jobb munkabérezéssel elszippantották a munkavállalókat a magyar KKV szektortól. A mi elképzelésünk az, hogy akkor stabil a magyar gazdaság, ha erős a magyar KKV szektor. A magyar KKV szektorban a munkaadói és munkavállalói terhek csökkentésével, igazságosabb adózási helyzet teremtésével, hatékonyságot növelő beruházások magas intenzitású támogatásával olyan feltételeket teremtünk, amellyel biztosítjuk a szektor életképességét.

2. Mit tesz a párt annak érdekében, hogy csökkenjen a bürokrácia?

A hazai vállalkozások legnagyobb ellensége a jelenleg mindent átszövő, lassú és ellenséges bürokrácia. Pártunk olyan állami hivatalokat akar, amelyek munkájukkal segítik, támogatják és az ügyintézési idő csökkentésével hatékonyabbá teszik a vállalkozókat. Az online ügyintézéshez való jogot kiterjesztjük és széles körben elérhetővé tesszük.

3. Hogyan kell rendezni az adózást?

A legelső feladat az adózás egyszerűsítése. El kell törölni a fő adónemekbe illeszkedő kisebb adózási kinövéseket, az egy jövedelem többszöri adóztatását. Megállapítjuk a minden munkavállalóra vonatkozó adómentes létalapot. A nép ártalmára való fogyasztási adókat drasztikusan csökkenteni kell, éppen úgy, mint a közszükségleti cikkek forgalmi adóját is. Meg kell szigorítani az adózási eljárást azokkal szemben, akik eddig könnyen kibújtak az arányos és igazságos adóztatás alól.

 

4. A párt változtatni kíván-e a jelenlegi társasági adókedvezmény (TAO) rendszeren?

Igen. Bővíteni fogjuk a kedvezményezettek körét a sport, művészet és kultúra területén. Továbbá a kedvezményezettek körébe beemeljük az egészségügyet. 

Comments are closed.